donderdag 18 september 2014

Geen paarden

Met een volle watertank vertrokken uit Bensersiel. Het moet mogelijk zijn om vandaag een flink stuk te varen over het wad. Dat lukte ook totdat je een wantij tegen komt en je moet wachten. Niet getreurd, het is prachtig weer en de stilte is overdonderend.


De tweede keer liepen we tegen de avond voor het eiland Juist vast. Wil je dat niet dan moet je eerder een haven aanlopen, zo simpel is dat. Maar ja het was een prachtige avond, dus idealiter kun je het niet hebben. Het betekende wel dat het in de nacht hoog water zou worden en we dus los zouden komen. Anker uit en wachten tot het weer licht wordt. Tegen 5en toch maar even de situatie beoordeeld en wat bleek er stond maar 20 cm water onder de kiel !!! Met ander woorden we waren door de stroom op een plaat gezet met een krabbend anker en dat moeten we niet hebben. Snel de motor gestart en op de elektronische kaart de geul opgezocht je zag immers nog amper wat. Zucht, dat lukte wonderwel, anders hadden we weer moeten wachten op het volgend tij. Zo verder gevaren tot we in Delfzijl konden afmeren. We zijn weer in Nederland. 


Vandaar verder naar Enkhuizen gevaren, dwz niet te snel, want op donderdag vindt er de harddraverij plaats en is het beredruk. Dus we liggen nu in Workum. Ff geshopt en boodschappen gedaan, wel met hulp van mijn maat uiteraard.


In Workum achter de sluis gelegen tussen een paar charters en ja dan is het van what shall we do with the drunken sailor.....met een gitaar en veel lol.


Nu is het wachten op goed zicht, het is mistig en we zijn al uren op!!!


Al met al was de reis naar Denemarken een reis vol verrassingen die ik voor geen goud had willen missen. We hebben ruim 160 uur gevaren, een kleine 1300 km afgelegd en de dieseltank (150 liter) drie keer gevuld en dat binnen een maand. Geen vis gevangen helaas maar wel vorstelijk gegeten en gedronken. Niet gek toch? 
Dank vooral aan Peet en Dirk die fantastische maten waren en de morele support van het thuisfront.

De schipper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten