zaterdag 23 juli 2011

voorbereiding en route


De EH 64 (ik dus) kan niet wachten om te gaan varen. Op dit moment worden de "laatste" voorbereidingen getroffen om begin augustus te vertrekken. Een boot is nooit af, dus ik wil het liefst nog dit latje bevestigen, dat nog even schilderen enz. Helaas is dat onbegonnen werk, dus maak ik een schema in mijn hoofd wat ik echt nog wil doen voordat ik afvaar. Om te beginnen moet de hele boot uitgemest worden. Als je de hele winter geklust hebt ligt er heel wat stof, zaagsel etc. Als dat allemaal gebeurd is dan wordt het er een stuk gezelliger op en kan de koelkast gevuld worden!
Afgelopen periode is er veel gebeurd. De betimmering nadert zijn voltooiing.  De wand van de stuurhut betimmeren was best lastig (hout op staal met isolatie ertussen). De helft is af, de rest wil ik in de winter doen. Ik ben heel blij met het bezaanzeiltje, ook wel slingerzeiltje genoemd. Dat biedt de mogelijkheid om met de fok te zeilen en dat is wat iedere vaarliefhebber toch wil.

Op maandag 1 augustus vaar ik de boot naar Den Oever. Ik kom even terug naar huis (met het OV) omdat ik op woensdag en donderdag enkele afspraken heb staan voor mijn werk. Dan gehts loos!

4 opmerkingen:

 1. Ja, maar als ik moet wachten om het resultaat van al die inspanningen pas in augustus te kunnen zien, dat hou ik niet uit. Dus kom op met al die foto's en filmopnamen van dat proces.

  He, Robbie, dat zijn nog wat onrustige nachies slapen zeker. Hartstikke leuk om dit zo te gaan volgen.

  Tot kijk.

  Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha Paps,
  Krijg je al de kriebels....
  Ik hou je in de gaten en zodra ik de tijd heb spring ik erop.
  xxx Teunes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Pap!
  Bijna mogen de trossen los :)
  En dan wordt de Elizabeth pas echt getest in het ruime sop. Leuk!
  tot snel!
  pol

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waar drijf je nu rond? Met het weer zit het hier tot vandaag nog wel redelijk, maar hoe is dat nu op het wad?
  Ben ook wel nieuwsgierig hoe de wind, of de zinnen, of de vaarwegen, of dat wat je tegenkomt je sturen.
  Ofwel, waar je volgende week uithangt, want dan zouden we wellicht een opstapje kunnen maken.

  Hans en Elly

  BeantwoordenVerwijderen