vrijdag 26 augustus 2011

94:4

Vertrokken uit Wijk bij Duurstede met pet weer. Een paar sluizen genomen voordat ik Utrecht bereikte. Daar stond collega Joop klaar om mee te varen door oud Utrecht. Dat was me een klus. Het was echt sluip door kruip door via de Oude Gracht. We konden net onder de bruggen door of rakelings langs een oude kademuur. De gemeente had zelfs een stoplicht geplaatst om ernstig aanvaringen te voorkomen op een wel erg smal stuk. Het is heel bijzonder om door zo'n oude stad te varen, alleen het was slecht weer en de terrassen waren leeg, dus geen publiek die de EH64 en de schipper konden bewonderen....(: 
Na de Weerdsluis in Maarssen afgemeerd. 
De volgende dag beter weer en besloten in een ruk door naar Enkhuizen te varen. De Vecht en omgeving is prachtig zeker met mooi weer.
Al met al is het een flinke tocht geworden. Ik heb erg veel gemak gehad van de electronische waterkaart van de ANWB op mijn iPad, zeker omdat je precies weet waar je bent en je de gegevens van de almenak kunt oproepen, zoals brughoogte, vaardiepte, info over ligplaatsen, snelheid etc. ideaal omdat je eigenlijk geen kaarten meer nodig hebt, hetgeen wel een risico met zich mee brengt natuurlijk. Met de opstappers of liever gezegd maten in scheepstermen was het goed toeven. Dank voor de ankerwacht, lekker eten, hulp in de sluizen en tijdens het varen, gezelligheid aan boord, tips voor verbeteringen aan boord enz.


Het is jammer dat de tocht over de wadden door het slechte weer eerder afgebroken moest worden en we dus niet konden droogvallen. We hebben erg weinig gezeild. In totaal hebben we 4 uur onder zeil gevaren en 94 uur op de motor.
Volgen jaar wil ik een tocht naar het zuiden maken. Je moet toch eens tussen de bruggen in Maastricht gelegen hebben!
Tot dan, de schipper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten